Vacatures

QA Specialist (36 uur)

Jos Slippens Vleeswaren is een toonaangevende fabrikant van verfijnde vleeswaren die, gesneden en verpakt, worden geleverd aan bekende grote supermarktketens. Hierbij staat kwaliteit hoog in het vaandel. Om de kwaliteit en voedselveiligheid binnen onze organisatie te borgen, is onze Kwaliteitsdienst dicht bij het proces betrokken.

Als QA specialist ben je verantwoordelijk voor de naleving en inspectie van de geldende voorschriften, wet- en regelgeving op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. Je anticipeert op veranderende wetgeving, adviseert en waar mogelijk verbeter je proces, procedures en instructies. Met jouw oog voor detail, praktische aanpak en heldere manier van communiceren creëer je bewustzijn voor en het actief handelen naar deze instructies. Indien actie nodig is, schakel je direct. Kortom een veelzijdige, dynamische functie waarbij jij zorgt dat kwaliteit en voedselveiligheid op de eerste plaats staan!

 

Taken & verantwoordelijkheden

 • Anticiperen op veranderende wetgeving, adviseren en waar mogelijk verbeteren van proces, procedures en instructies.
 • Actueel houden van het IFS, SKAL en HACCP- en kwaliteitssysteem op vernieuwde wet- & regelgeving;
 • Projectmatig (microbiologische) vraagstukken m.b.t. voedselveiligheid initiëren, plannen en uitvoeren;
 • Initiëren en uitvoeren van verbeterprogramma’s / acties op het gebied van KAM;
 • Registreren van kwaliteitsgegevens, samenstellen van overzichten, grafieken en statistieken;
 • Onderzoeken van zowel interne als externe klachten en zoeken naar een adequate oplossing;
 • Coördineren van monsters en het extern laten uitvoeren van chemische en microbiologische bepalingen;
 • Specificatiebeheer en, indien nodig blokkeren van grondstoffen, hulpstoffen, additieven en het eindproduct;
 • Uitvoeren van standaard procescontroles;
 • Onderdeel van het R&D-projectteam; doet foodstudies t.b.v productontwikkelingen en neemt initiatieven daar waar nodig.

 

Functie-eisen

 • HBO-opleiding levensmiddelentechnologie of aanverwant;
 • Ervaring in een soortgelijke QA-functie, bij een foodproductiebedrijf is een pre;
 • Kennis van kwaliteitssystemen IFS, SKAL en HACCP, de actuele wet- en (hygiëne)regelgeving eventueel aangevuld met kennis van Arboregelgeving;
 • Aantoonbare ervaring met Informatieblad 85;
 • Product- en proceskennis binnen de levensmiddelen industrie is een pré;
 • Kennis van SAP is een pré.

 

Ga jij de uitdaging aan?

Dan nodigen wij jou hierbij uit te solliciteren. Jouw reactie ontvangen wij graag in onze mailbox; sollicitaties@slippens-vleeswaren.nl, t.a.v. Afdeling P&O

 

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Angèle Plamont, HR Manager , 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Medewerker Hammenproductie - Medewerker Worstmakerij (fulltime - 36 uur)

Bij Jos Slippens Vleeswaren zijn wij specialist in het produceren van vleeswaren en gekookte, gerookte en gegrilde worstsoorten.

Als Medewerker Hammenproductie rouleer je in je werkzaamheden en ben je inzetbaar bij diverse onderdelen binnen het proces. Hierdoor vind je variatie binnen je werkzaamheden en zijn deze fysiek goed vol te houden.

De grondstoffen komen ‘schoon’ binnen, wat betekent dat de slacht- en uitbeen werkzaamheden al bij de leverancier hebben plaatsgevonden. De vleesdelen worden vervolgens (indien nodig) bijgewerkt en geïnjecteerd. Dit injectieproces wordt gevolgd door het masseren van het vlees, waarin het vlees in een grote tumbler gedurende een langere tijd gemasseerd wordt. In dit proces wordt de pekel goed door het product opgenomen. Na het masseren worden de producten de volgende dag al gemodelleerd tot halffabricaat. Halffabricaten kunnen zowel enkelvoudige hammen als samengestelde producten zijn.

Als medewerker worstmakerij produceer je worstproducten vanuit geleverde grondstoffen en vanuit het snijverlies van de hammenproductie. Deze worden samen met bepaalde kruiden afgewogen en gecutterd tot een homogene massa. Dit deeg wordt vervolgens in een darm geperst in de juiste vorm en op de juiste lengte. Na het modelleren op de worstmakerij worden de producten aangeboden aan de bereidingsafdeling.

Wij bieden jou

 • Een fulltime baan (36 uur per week), maandag t/m vrijdag;
 • Een uitdagende functie bij een gezond familiebedrijf;
 • Westfriese werkmentaliteit;
 • Afwisseling in je werkzaamheden door roulatie;
 • Beloning volgens cao Vleeswaren;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden waaronder de mogelijkheid een SVO opleiding te volgen;
 • Een jaaruitkering van 2,75%.

Wij vragen van jou:
Je hebt ervaring in het slagersvak óf bent bereid om het vak te leren. Je bent attent op kwaliteitsafwijkingen en voert je  werkzaamheden altijd zorgvuldig uit. Je vindt het geen probleem om te werken in een frisse omgeving, bent zelfstandig en functioneert goed in teamverband.

Ga jij de uitdaging aan?

Dan nodigen wij jou hierbij uit te solliciteren. Jouw reactie ontvangen wij graag in onze mailbox; sollicitaties@slippens-vleeswaren.nl, t.a.v. Afdeling HR

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Angèle Plamont, HR-Manager,
tel. (0226) - 360 190 / a.plamont@slippens-vleeswaren.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Medewerker technische dienst/ storing monteur (36 uur)

Medewerker technische dienst/ storing monteur (36 uur)

Voor ons technische team zijn wij op zoek naar een monteur. Jij ben in staat om het complexe geautomatiseerde machinepark te doorzien en te onderhouden. Jij bent iemand die passie heeft voor het vak en dit graag wil delen met je collega’s. Je neemt het voortouw en bent in staat om zelf te bepalen wat er nodig is om het machinepark naar een hoger niveau te tillen. Je begrijpt dat de technische dienst van cruciaal belang is  voor het onderhouden, en het storingsvrij laten functioneren van het machinepark en de technische installaties.

In deze rol kom je te werken in een gevarieerd team van technische specialisten met een zeer brede blik op zowel werktuigbouwkundige als elektrotechnische activiteiten.  

Jij gaat aan de slag met de volgende activiteiten:

 • Het verhelpen van storingen aan installaties en machinepark;
 • Uitvoeren van zowel correctief als preventief onderhoud;
 • Registratie van verstoringen en statussen voor een goede overdracht.

Wij bieden jou:

 • Een uitdagende functie en veel vrijheid om het verschil te maken in jouw vakgebied;
 • No- nonsens instelling; snel schakelen is ons op het lijf geschreven;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Een jaaruitkering van 2,75% en diverse toeslagen.
 • Een 4-daagse werkweek (4 x 9 uur).

Wij vragen van jou:

Als monteur heb je MTS werk- en/of denkniveau en affiniteit met elektrotechniek en/of werktuigbouwkunde. Je bent gemotiveerd, hebt een flexibele instelling en kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je draagt bij aan een optimale processtroom en hebt oog voor verbeterpunten.

Ga jij de uitdaging aan?

Dan nodigen wij jou hierbij uit te solliciteren. Jouw reactie ontvangen wij graag in onze mailbox; sollicitaties@slippens-vleeswaren.nl, t.a.v. Afdeling HR

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Martijn Kuijpers, Teamleider Technische Dienst, 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Openstaande vacatures

Ben jij de files beu en wil je werken buiten de Randstad, misschien wel vlakbij huis. Vind je het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en ben je bestand tegen de kou, dan is een baan bij Jos Slippens helemaal jouw ding.

Als vleeswarenproducent werken wij dagelijks aan het leveren van topkwaliteit vleeswaren voor supermarkt en slagersgroothandel. Om ook in de toekomst de kwaliteit te kunnen blijven bieden die men van ons verwacht, zijn wij altijd op zoek naar goede mensen!

Ben jij een aanpakker, heb je hart voor de zaak, ben je flexibel, enthousiast, houd je van het werken met verschillende mensen en wil je graag wat eigen verantwoordelijkheid? Kijk dan snel of er een vacature is die bij jou past of stuur ons een open sollicitatie.

Jose

Aafke

Bianca

Wil je meer over de vacatures weten? Stuur dan je vraag naar of bel ons op (0226) 360 188