Certificeringen

Vlees- en vleeswarenbedrijven in Nederland zijn wettelijk verplicht een procesbeheerssysteem in werking te hebben in verband met het veilig produceren van levensmiddelen. Zo’n goedgekeurd procesbeheerssysteem wordt ook wel aangeduid met HACCP-erkenning. Jos Slippens Vleeswaren heeft zo’n erkenning in zijn bezit.

Het betekent dat we bij alle processtappen van onze producten hebben gekeken wat de mogelijke risico’s zijn. We zijn controles in gaan bouwen om te voorkomen dat fouten in het productieproces zich voor kunnen doen.

Naast de HACCP-erkenning is Jos Slippens Vleeswaren ook in het bezit van een IFS-certificaat, een lijst met aanvullende eisen die grote supermarkten gezamenlijk hebben opgesteld. Onderdeel hiervan is het HACCP systeem en een aangescherpt hygiënereglement.

Klik hier voor het certificaat.

Jos Slippens Vleeswaren hecht grote waarde aan duurzaamheid op alle vlakken en wij houden rekening met mens, dier en omgeving. Daarom zijn wij aangesloten bij het Beter leven Keurmerk

Daarnaast vervaardigen en verpakken we biologische producten, waarvoor een Skal certificaat vereist is. Een product mag namelijk alleen biologisch worden genoemd als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet.